Dejan Jakšič

DEJAN JAKŠIČ je študiral klavir in glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ustvarja in poustvarja na mnogih področjih in v različnih zvrsteh glasbe. Sodeluje z vokalnimi in inštrumentalnimi solisti, komornimi skupinami, zbori in orkestri. Tudi sam je 30 let zborovodja. Komponira in aranžira skladbe za različne glasbene zasedbe.

Dejan Jakšič poučuje klavir na Glasbeni šoli Radeče-Laško, kjer je zaposlen tudi kot korepetitor. S svojimi učenci se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj. Za umetniško podporo mladim glasbenikom, kot korepetitor, je na tekmovanjih prejel priznanja. Že med študijem v Ljubljani je kot glasbenik sodeloval z gledališčem in snemal za radio. Kot klavirski pedagog največ svojega dela in ljubezni posveti vzgoji mladih pianistov, kot pianist pa izvaja klasično, filmsko, popularno in jazz glasbo.

Več kot 20 let je član izvršnega odbora EPTE (Društvo klavirskih pedagogov Slovenije), zadnja leta pa je bil njen podpredsednik. 10 let soustvarja in organizira cikel Pianissimo. To je cikel koncertov uspešnih mladih pianistov ali prvonagrajencev tekmovanja TEMSIG, ki nastopajo po slovenskih glasbenih šolah.

TOP