O projektu

Projekt VESELI PRSTKI

Projekt je nastal v želji klavirskih pedagogov, da imajo mladi klavirski talenti možnost vadenja na kvalitetnih inštrumentih. Le tovrstno redno vadenje jim lahko nudi optimalen razvoj njihovega najvišjega potenciala. S tem projektom želimo zaslužnim posameznikom omogočiti svetlo prihodnost, ki temelji na podpori in vzpodbudi.

Društvo klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA bo s partnerjem Japan Piano Center v prihodnje omogočalo izbranim mladim talentom lažjo pot.

Tako želimo vsako leto izbrati 3 mlade, nadpovprečno nadarjene pianiste v starosti do 9 let, ki bodo prejeli v uporabo pianino Yamaha za obdobje do 6 let, na katerem bodo lahko kvalitetno nadaljevali svoj ustvarjalni razvoj. Zavedamo se, da je poleg talenta in redne vaje izrednega pomena vsakodnevno vadenje na ustreznem inštrumentu, ki omogoča otroku optimalen razvoj potenciala in vzpodbudo k nadaljnjemu delu. Nagrada vključuje tudi vsakoletno uglaševanje inštrumenta in njegovo vzdrževanje.

Na ta način se pridružujemo mnogim, ki v teh časih pomagajo reševati perečo družbeno problematiko – pomanjkanje sredstev za mlade in perspektivne otroke. Širši družbi želimo približati in predstaviti razvoj mladih talentov, ki z učenjem glasbe plemenitijo svojo osebnost in so neprecenljiv doprinos k razvoju celotne družbe.

V mesecu maju 2022 bomo prvič izvedli projekt VESELI PRSTKI, kamor vabimo k sodelovanju vse slovenske glasbene šole, tako na državnem kot na zasebnem nivoju.

japan-piano-center-EPTA-veseli-prstki-tekmovanje-klavir-miska-klaviatura-crte

Potek projekta VESELI PRSTKI – maj 2022

Vabimo vse državne in zasebne glasbene šole, da izberejo in prijavijo na razpis največ 3 kandidate iz svoje ustanove. Izbrani naj bodo mladi, nadpovprečno nadarjeni pianisti v starosti do 9 let, ki se bodo predstavili s programom od 4 do 5 minut.

 

Rok za prijavo je 1. april 2022.

 
Rok za prijavo na projekt Veseli prstki podaljšan do 30. aprila 2022.

Razpis je objavljen na tej povezavi.

Izbor finalistov in prejemnikov nagrade

Tri dni zaporedoma bodo po trije člani komisije poslušali kandidate in določili 6 finalistov na posamezen dan.  

V ožji krog finalistov, ki jih bo izbrala komisija ob koncu posameznega dne, se bo uvrstilo skupno 18 kandidatov.

Zadnji dan predstavitve bo razpisna komisija na osnovi razpisnih meril objavila imena 18 finalistov, ki bodo prvo soboto od zadnjega dneva predstavitve vseh kandidatov nastopili na finalnem koncertu projekta VESELI PRSTKI. Ob zaključku koncerta bodo objavljena imena treh nagrajencev.

Dogodek bo podprt z javnimi mediji.

Imena prejemnikov nagrade boste lahko našli na povezavi: REZULTATI

NOSILCA PROJEKTA VESELI PRSTKI

japan-piano-center-epta-drustvo-klavirskih-pedagogov-razpis-glasbena-sola-yamaha-ucenje-klavirja-glasbena-sola-klavir-salon-veseli-prstki-3
japan-piano-center-epta-drustvo-klavirskih-pedagogov-razpis-glasbena-sola-yamaha-ucenje-klavirja-glasbena-sola-klavir-salon-veseli-prstki-2

SPONZORJI PROJEKTA VESELI PRSTKI

yamaha_logo_violet

TOP